Kinderboek ‘Wat doet het met je’

Voor kinderen met een ernstige ziekte

Dit boek is speciaal voor jou gemaakt. Je hebt in korte tijd veel dingen meegemaakt, die andere kinderen misschien wel nooit mee zullen gaan maken. Elk kind gaat hier anders mee om. Gelukkig is er geen goede of foute manier, maar één ding is wel duidelijk dat het allemaal teveel is om in je eentje op te lossen. Daarom helpen je ouders, familie, leraar en vrienden je graag. En niet te vergeten de dokters en verpleegkundigen.

Over lastige onderwerpen praten is niet altijd gemakkelijk. Begrijpelijk dat het je soms even te veel wordt. Dan kan dit boek je misschien helpen om even rustig na te denken over dingen die met je ziekte te maken hebben. Of om er samen met iemand anders over te praten. We hebben met jouw lotgenoten gesproken en onderwerpen gekozen waarvan we weten dat kinderen met een ingrijpende ziekte ze belangrijk vinden.

Met sfeervolle tekeningen en vragen die rechtstreeks aan jou worden gesteld, word je aan het denken gezet. En kun je er mogelijk net even wat makkelijker met anderen over praten. Is dat niet fijn?

Voor ouders met een ernstig ziek kind

Jouw kind maakt een periode door die heel ingrijpend is. Wat eerder heel normaal was, is nu heel bijzonder geworden. Je kind is geconfronteerd met zaken, die leeftijdgenoten niet gauw zullen meemaken. Elk kind reageert daar anders op, gelukkig maar.

Dit boek kan jouw kind helpen om zijn of haar gedachten op een rijtje te zetten, om woorden te geven aan gevoelens. Het is geen doe-boek. Nee, dat is het zeker niet. Het is een boek om op een plek neer te leggen waar je het gemakkelijk kunt erbij kunt pakken. Voor jezelf als ouder of verzorger, om terug te blikken of juist vooruit te kijken. Voor jullie samen, om het gesprek met je kind op gang te brengen.

Want juist als het heel moeilijk is, schieten woorden soms te kort. Dan kan dit boek met de sfeervolle tekeningen en vragen die tot nadenken aanzetten, je net even dat extra zetje geven. Zo kom je samen weer een stap verder.

Voor zorgprofessionals die werken met ernstig zieke kinderen

In jouw werk zijn kinderen die een ernstige ziekte meemaken aan jouw zorgen toevertrouwt. Jij verzorgt en begeleidt hen in een periode die heel ingrijpend is. Alles van het vertrouwde leven staat op zijn kop: wat eerder heel normaal was, is nu heel bijzonder geworden. Elk kind reageert daar anders op, gelukkig maar. Dit boek kan jou ondersteunen om het kind dat je verzorgt en begeleidt te helpen om zijn of haar gedachten op een rijtje te zetten, om woorden te geven aan gevoelens. Het is geen doe-boek. Nee, dat is het zeker niet. Het is een boek om op een plek neer te leggen waar je het gemakkelijk kunt erbij kunt pakken, om het gesprek op gang te brengen. Want juist als het heel moeilijk is, schieten woorden soms te kort. Dan kan dit boek met de sfeervolle tekeningen en vragen die tot nadenken aanzetten, je net even dat extra zetje geven. Zo kun je met dit boek het herstel extra ondersteunen.

Bestel ons boek en help een ziek kind om te leren omgaan met en te praten over een ernstige ziekte

Bestel hier je boek(en)!

Het kinderboek ‘Wat doet het met je’ kost € 10,95 (wij zijn BTW vrijgesteld). De verzendkosten bedragen tussen 1-9 boeken € 4,60 en vanaf 10 boeken is het € 6,75.

TOTAAL AFREKENEN: € -

Het concept voor het boek werd ontwikkeld door Robert Greene van Stichting HungerNdThirst. Het idee was om een boek te creëren ter ondersteuning van kinderen en hun ouders/verzorgers in het praten over en reflecteren op het ziekzijn. Het moest iets zijn wat kinderen op hun eigen manier, en vooral in hun eigen tempo en zonder druk zou kunnen helpen om na te denken over wat het ziekzijn met hun doet of heeft gedaan, of welke impact de ziekte op hen heeft gehad.
Kinderen moeten zich vrij kunnen voelen om deze gevoelens te kunnen en willen delen. Het is uiteindelijk een boek geworden wat niet alleen geschikt is voor kinderen, hun ouders/verzorgers en zorgprofessionals, maar ook voor volwassenen die zelf als kind een ziekte hebben meegemaakt.

Titel: Wat doet het met je?
Auteur en Illustrator: Myrjam Boone
Redacteur en vertaler: Robert Greene
Samenwerking met: Elroy Aijal
ISBN: 9789090341323
Oplage: 1000
Gewicht en afmeting: 156 gr; 21 cm x 29,7 cm

Veelgestelde vragen

Kan ik veilig mijn gegevens op de site achterlaten?

Jazeker. De website van HungerNdThirst is beveiligd met een SSL certificaat. De informatie die je verzendt of ontvangt via de site, is privé. Dat zie je aan het slotje in de adresbalk. 

Kan ik veilig het boek bestellen?

Stichting HungerNdThirst gebruikt Mollie B.V. als tussenorganisatie voor onze betalingen. Mollie voldoet aan alle Richtsnoeren voor de veiligheid van internetbetalingen, opgesteld door de Europese Bankautoriteit. Ook krijgen ze permanent toezicht van De Nederlandsche Bank.

Wat is de levertijd?

Zodra we je bestelling en betaling binnen hebben, verzenden we het boek(pakket) binnen 1 dag via PostNL. Bel of mail ons voor de exacte levertijd.

Stichting HungerNdThirst is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling. 

Adres

UP Office Building
Piet Heinkade 55
1019 GM Amsterdam

Gegevens

KVK 65442407
RSIN 56114066
BTW NL856114066B01

INGNL46INGB0006989012
BIC INGBNL2A

Contact

info@hungerndthirst.org
+31 20 820 3913