ATE Cookies ®

Voor direct betrokkenen zoals familie of bevriende thuiskoks, is het niet eenvoudig om te ervaren hoe langdurige smaakverstoring tijdens ziekte voelt. HungerNdThirst stelde aan Christian Boomker, Food Technologist en kok, de vraag om het mogelijk te maken voor niet-patiënten een gelijkwaardige smaakbeleving te creëren. Na maanden uitproberen, is Boomker erin geslaagd om koekjes te bakken die je in een paar minuten laten ervaren hoe het is om aan smaakverstoring te leiden.  Tijdens voorlichtingssessies worden deze ATE Cookies ® (Awareness Through Experience) koekjes met hun unieke receptuur uitgedeeld en zo wordt begrip gecreëerd door aanwezigen zélf te laten ervaren hoe je smaak vervormt. Uit de reacties blijkt dat de koekjes echt een ‘wow’ effect geven. Net als in werkelijkheid, ervaart ieder mens de vervorming anders. De ATE koekjes voorzien in een sensationele verandering waardoor er meer begrip ontstaat voor de ander. Wilt u meer weten over onze ATE koekjes of wilt u ervaren hoe het is om smaakverstoring te hebben, neem contact met ons via e: info@hungerndthirst.org of t: +31 20 223 7502.

Ik vind het koekje uitermate geschikt om héél kort te ervaren hoe het moet zijn om smaakveranderingen te hebben. Al gaat het maar om een fractie van de werkelijkheid, want in de realiteit is het natuurlijk veel heftiger en kan het grote consequenties hebben. Het helpt mij als zorgverlener om mij beter te kunnen verplaatsen in de problematiek en wat dit betekent voor een patiënt

Mariëtte van Nes, Verpleegkundig Specialist & Case Manager Gastro Intestinale Tumoren, OLVG Ziekenhuis

Met de ATE™ koekjes laat HungerNdThirst je niet alleen praten over smaakvermindering, maar weet je nu uit eigen ervaring (hoewel maar van zeer korte duur) wat iemand precies ervaart die met smaakvermindering te maken heeft. Doeltreffend, want plotseling sta je op dezelfde pagina en dat maakt het praten met elkaar makkelijker om de beoogde doelstelling te halen.

Rowena Aurora Kleijwegt, Product Manager Food Valley Direct, Food Valley