Over HungerNdThirst

Mijn droom is dat uiteindelijk niemand meer last heeft van een smaakverstoring. Maar tot die tijd, is het al een heel grote winst als het eten voor iemand met kanker íets minder vies smaakt.

It’s not an easy road – maar het verhaal moet naar buiten. Het fenomeen smaakverstoring is nog zo onbekend. Met HungerNdThirst zet ik me in om het bewustzijn over smaakverstoring op de kaart te zetten. Mensen beseffen niet hoe groot dit probleem namelijk is. Ik wist het zelf ook niet, totdat ik ziek werd in 2012.

Achteraf heb ik me wel eens schuldig en verdrietig gevoeld over mijn eigen onwetendheid. Ik werkte in de gezondheidszorg nota bene. In het contact met mensen met kanker vroeg ik bijvoorbeeld aan hen of ze lekker hadden gegeten. Ik had geen idee hoeveel strijd het kost om je bord leeg te eten, als alles zo vies smaakt.

maak een donatie

BEKIJK ONZE PROJECTEN

Vier aandachtsgebieden

Bewustwording

We ontwikkelen diverse praktische toepassingen om het bewustzijn over voeding, ondervoeding en smaakverstoring te vergroten. 

ONDERZOEK

We werken mee aan wetenschappelijk onderzoek over voeding, ondervoeding, bijwerkingen van kankerbehandelingen, zoals smaakverstoring. 

EDUCATIE

We ontwikkelen als stichting en met partners educatief materiaal over voeding, ondervoeding, en bijwerkingen van kankerbehandelingen, zoal smaakverstoring. 

ONDERSTEUNING

We werken mee aan aandacht voor sociale, mentale en praktische aspecten van het ziek zijn. Peer-to-peer support helpt mensen die hetzelfde meemaken ervaringen onderling uit te wisselen. 

Lees meer over wie we zijn

Onze stichting heeft drie bestuursleden. Zij vervullen deze functie vrijwillig en ontvangen geen vergoeding voor hun inzet.

BESTUUR

Samen bereik je meer. Om onze ambities waar te maken werken wij samen met vele organisaties en personen.

SAMENWERKING

Stichting HungerNdThirst heeft het CBF-keurmerk, de ANBI-status en is lid van de Food Valley Society.

KEURMERKEN

Help mee en doneer!

Ander bedrag

Heb je een vraag? Stuur ons een bericht.

9 + 5 =

Adres

UP Office Building
Piet Heinkade 55
1019 GM Amsterdam

Gegevens

KVK 65442407
RSIN 56114066
BTW NL856114066B01

INGNL46INGB0006989012
BIC INGBNL2A

Contact

info@hungerndthirst.org
+31 20 820 3913