Interview met Robert Greene

by | Jan 28, 2022 | nieuws, presentatie | 0 comments

It’s not an easy road – maar het verhaal moet naar buiten. Het fenomeen smaakverstoring is nog zo onbekend. Met HungerNdThirst zet ik me in om het bewustzijn over smaakverstoring op de kaart te zetten. Mensen beseffen niet hoe groot dit probleem namelijk is. Ik wist het zelf ook niet, totdat ik ziek werd in 2012.

Achteraf heb ik me wel eens schuldig en verdrietig gevoeld over mijn eigen onwetendheid. Ik werkte in de gezondheidszorg nota bene.

Er is geen enkele andere ziekte die alles zo beïnvloed als kanker. Alles wordt aangetast. Alleen in je slaap is er rust, als het je al lukt om te slapen. Het is een eenzame ziekte. Je wil je omgeving, je dierbaren niet altijd belasten met al je zorgen en twijfels. Dat bijvoorbeeld het eten niet smaakt, is ondergeschikt aan de angst of je ’t allemaal gaat redden.

De juiste voeding is zo belangrijk in het proces en in de kankerbehandeling. Goede voeding, maakt je lichaam sterker en bovendien is het ook een middel van verbinding. Samen eten is een vorm van mentale ondersteuning. Maar als je zo’n vieze, ijzerachtige smaak in je mond hebt, dan wordt eten steeds moeizamer. En wat zeg je tegen je vrienden die heel lief gekookt hebben, maar het smaakt allemaal even vies? Voordat je ’t weet, beland je in een soort isolement. Uit mijn eigen ervaringen en strijd is het idee voor de Stichting HungerNdThirst ontstaan.

Wij zetten ons nu in om de kwaliteit van leven van mensen met kanker te verbeteren. Ook werken we aan praktische oplossingen voor het verbeteren van smaakbeleving. Dat is zo belangrijk.
Om mensen zich realiseren hoe groot de impact is, als niets je meer smaakt, hebben we ATE (Awareness Through Experience) Cookies ontwikkeld. Deze cookies laten je letterlijk ervaren hoe het is als je smaak verstoord wordt. Geen verwennerij, maar een middel om bewustzijn te creëren. Het delen van onze kennis en ervaring met smaakverstoring is zowel voor kankerpatiënten en hun dierbaren belangrijk, maar ook voor de gezondheidszorg; voor behandelaars, onderzoekers en verplegend personeel.

Bewustwording en onderzoek zijn belangrijke pijlers voor de stichting.

Vanaf de start van HungerNdThirst zijn we internationaal georiënteerd en hebben verschillende samenwerkingsovereenkomsten met partners in Europa en de Verenigde Staten. Met gelijkgestemden kunnen we werken aan onze vier pilaren: bewustwording, onderzoek, educatie en ondersteuning. Van productontwikkeling op basis van wetenschappelijk onderzoek tot het ontwikkelen van recepten voor kankerpatiënten, met HungerNdThirst willen wij over de hele linie werken aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van kankerpatiënten.