Educatief materiaal

Wij ontwikkelen educatief materiaal om tijdens ziekte en behandeling, toch gezonde voedingskeuzes te blijven maken

In de praktijk blijkt het lastig om mensen met kanker goed en smaakvol te laten eten. Er is voor zorgprofessionals en mensen met kanker nog maar weinig informatie beschikbaar over smaakveranderingen.

Wij vinden het van belang om educatief materiaal te ontwikkelen op basis van de resultaten van wetenschappelijk onderzoek. Dit doen we om de bekendheid met het probleem te vergroten en om praktische oplossingen te bieden. Zodat iemand in het dagelijks leven smaakvol en met plezier kan blijven eten. En dat is uiteindelijk waar we het voor doen: het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Proeverijen op maat

Wij organiseren verschillende soorten proeverijen op maat. Het is een moment waarbij de sociale aspecten van samen eten de op de voorgrond staan. De invulling van een proeverij is iedere keer anders en afhankelijk van het doel en de gastenlijst.

In 2018 organiseerden we samen met het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam een proeverij. Een zeer diverse groep mensen zat bij elkaar aan tafel om kennis uit te wisselen over smaakverstoring. Mensen met kanker, mantelzorgers, diëtisten, oncologieverpleegkundigen, zorgmanagers en vertegenwoordigers van medische voeding proefden allerlei hapjes onder begeleiding van een gespecialiseerde chef-kok.

De proeverijen van stichting HungerNdThirst:

  • zijn educatief
  • creëren bewustwording voor problemen rondom smaakverandering
  • zijn een plek voor mensen met kanker om ervaringen uit te wisselen
  • laten mensen verschillende hapjes proberen, die door onze chef speciaal zijn ontwikkeld voor mensen met smaakverandering

Vier factsheets met informatie en praktische tips

patiënten

diëtisten

Verpleegkundigen

artsen

Wij komen graag langs voor een presentatie

Stichting HungerNdThirst vindt het vergroten van de kennis over smaakverstoring heel erg belangrijk. Wij verzorgen presentaties voor diverse partijen. Dit doen we zowel in binnen- als buitenland, in het Engels of Nederlands. Neem gerust contact met ons op als je interesse hebt in een presentatie van onze voorzitter, Robert Greene.

Heb je interesse in een proeverij of een presentatie van HungerNdThirst? Laat het ons weten!

Ja, ik kom graag in contact over:

2 + 3 =

Adres

UP Office Building
Piet Heinkade 55
1019 GM Amsterdam

Gegevens

KVK 65442407
RSIN 56114066
BTW NL856114066B01

INGNL46INGB0006989012
BIC INGBNL2A

Contact

info@hungerndthirst.org
+31 20 820 3913