Buddy App

Persoonlijke ondersteuning en advies door contact met ervaringsdeskundigen

Voor stichting HungerNdThirst staat de verbetering van de kwaliteit van leven van kankerpatiënten voorop. Sociale ondersteuning blijkt hieraan een positieve bijdrage te leveren. Vaak hebben patiënten echter moeite om mensen te vinden die hen begrijpen en met wie zij hun zorgen kunnen delen. Met de Peer-to-Peer (Buddy) app komen (ex-)kankerpatiënten op een veilige en simpele manier met elkaar in contact.

Steun het project

Stichting HungerNdThirst ontwikkelt een peer-to-peer sociaal platform. (Ex-)kankerpatiënten kunnen via deze applicatie met elkaar in contact komen. Om kennis en ervaringen te delen over smaakverstoring tijdens of na de behandeling met chemotherapie.

Masterstudenten Wageningen University onderzoeken behoefte peer-to-peer app

Masterstudenten van Wageningen University hebben onderzoek gedaan naar de behoefte aan uitwisseling via een peer-to-peer applicatie. Dit hebben zij gedaan in het kader van het vak “Academic Consultancy Training“.

De belangrijkste conclusie van het onderzoek was dat er onder patiënten een grote behoefte is om informatie en ervaringen te delen. Men wil graag met elkaar in contact komen. Ook voedingsgerelateerde kennisdeling wordt als waardevol ervaren.

Ontzettend bedankt Alice Geurtsen, Esther van Roojien, Isabelle van Kessel, Lotte Dopheide, Max van de Riet en YiYu Yuliastuti van het Wageningen University & Research Team 2054! Met jullie conclusie in de hand zijn wij aan de slag gegaan met de ontwikkeling van deze applicatie. 

 

Help mee en doneer!

Ander bedrag

Heb je een vraag? Stuur ons een bericht.

12 + 11 =

Adres

UP Office Building
Piet Heinkade 55
1019 GM Amsterdam
Nederland

Gegevens

KVK 65442407
RSIN 56114066
BTW NL856114066B01

INGNL46INGB0006989012
BIC INGBNL2A

Contact

info@hungerndthirst.org
+31 20 820 3913