Projecten

We streven naar het verbeteren van kwaliteit van leven voor mensen die geconfronteerd worden met een kanker diagnose en behandeling.

Voor stichting HungerNdThirst staat de verbetering van de kwaliteit van leven van kankerpatiënten voorop. Wij ontwikkelen praktische toepassingen voor patiënten, zorgprofessionals en mantelzorgers om bijwerkingen zoals smaakverstoring te verlichten en de bekendheid met de problematiek te vergroten.

We streven naar een betere samenwerking tussen patiëntenorganisaties onderling en tussen patiëntenorganisaties, zorgprofessionals en de industrie. 

4 aandachtsgebieden

Bewustwording

We ontwikkelen diverse praktische toepassingen om bewustwording te creëren voor kankergerelateerde complicaties zoals smaakverstoring ten gevolge van chemotherapie.

ONDERZOEK

We werken mee aan wetenschappelijk onderzoek over voeding, ondervoeding en smaakverstoring. Er wordt gezocht naar effectieve oplossingen voor de verbetering van de kwaliteit van leven.

EDUCATIE

We ontwikkelen educatief materiaal over de psycho-sociale aspecten van smaakverandering. Ee is aandacht voor voeding die positief kan bijdragen aan de fitheid van patiënten.

ONDERSTEUNING

We faciliteren peer-to-peer support voor sociale en praktische ondersteuning van patiënten. Met een app kunnen mensen die hetzelfde meemaken onderling informatie uitwisselen.

projecten

Patient Support videos

Stichting HungerNdThirst ontwikkeld drie minuten Patient Support Videos (PSV’s) of patiëntenondersteunings video’s. Deze video’s zijn het perfecte educatieve hulpmiddel om onderwerpen te bespreken zoals kankerpreventie, voeding, ondervoeding, en pyschosociale problemen veroorzaakt door een diagnose en behandeling van kanker. 

LEES MEER >>>

ATE Cookie ®

Stichting HungerNdThirst heeft het ATE Cookie ® ontwikkeld om iedereen smaakverstoring te laten ervaren. ATE staat voor Awareness Through Experience. Daarmee willen we meer bewustzijn en bekendheid creëren over het probleem van smaakverstoring.

LEES MEER >>>

Educatieve proeverij

Stichting HungerNdThirst organiseert samen met partners proeverijen en presentaties. Dit doen we om de bewustwording rondom smaakverstoring te vergroten. Patiënten en zorgprofessionals proeven verschillende hapjes die speciaal door onze chef-koks zijn bereid en die inzicht geven in smaakverstoring.

LEES MEER >>>

Feedback Coins

Een praktisch en effectief communicatie-instrument voor effectieve communicatie tussen zorgverlener en mensen met een lage sociaal-economische status (SES). Mensen uit een lage sociaaleconomische groep blijken vaak minder gezond te zijn. 

LEES MEER >>>

Onderzoek & Advies

Wij werken mee aan onderzoeken om de kennis rondom smaakverstoring te vergroten. Met de resultaten worden praktische toepassingen ontwikkeld. Zoals bijvoorbeeld de factsheets voor zorgprofessionals, patiënten, diëtisten en mantelzorgers.

LEES MEER >>>

Buddy app

Stichting HungerNdThirst ontwikkelt samen met IBM een peer-to-peer social media platform. (Ex-)patiënten kunnen via deze applicatie met elkaar in contact komen. Om kennis en ervaringen te delen over smaakverstoring tijdens of na de behandeling met chemotherapie.

LEES MEER >>>

Help mee en doneer!

Ander bedrag

Heb je een vraag? Stuur ons een bericht.

15 + 10 =

Adres

Conradstraat 80E
1018 NK  Amsterdam
Nederland

Gegevens

KVK 65442407
RSIN 56114066
BTW NL856114066B01

INGNL46INGB0006989012
BIC INGBNL2A

Contact

info@hungerndthirst.org
+31 20 223 7502