Feedback Coins

Een praktisch en effectief communicatie-instrument.

Een praktisch en effectief communicatie-instrument voor effectieve communicatie tussen zorgverlener en mensen met een lage sociaal-economische status (SES). Mensen uit een lage sociaaleconomische groep blijken vaak minder gezond te zijn dan mensen uit een hoge SES groep. Een mogelijke oorzaak voor het verschil in gezondheid is dat zorgaanbieders anders communiceren volgens het niveau van SES.

Feedback coins

Steun het project. Ook interesse om onze Feedback Coins in uw instelling te introduceren.

Zorgverleners hebben de neiging om een biomedische communicatiestijl te gebruiken.

In Nederland zijn er ongeveer 1,3 miljoen mensen boven de 16 jaar laaggeletterd, zij hebben moeite met lezen en schrijven. Ongeveer 250.000 mensen in Nederland zijn analfabeet en kunnen dus helemaal niet lezen of schrijven.

Zorgverleners hebben de neiging om een biomedische communicatiestijl te gebruiken met mensen met een lage SES. De Feedback Coins zijn een effectieve manier om de communicatie tussen de ‘patient’ en de zorgverlener te stimuleren. Het kan helpen het vertrouwen in mensen met een lage SES te vergroten wanneer ze een zorgverlener bezoeken. De Feedback Coins stimuleert zelfvertrouwen en stimuleert Shared Decision Making.

Wat zijn Feeback Coins Feedback Coins zijn vijf munten, elk met een specifieke kleur die overeenkomt met een specifieke vraag:

Rode munt: word ik gehoord?
Blauwe munt: wie helpt mij verder?
Groene munt: heb ik alles begrepen?
Oranje munt: weet ik de volgende stap?
Paarse munt: heb ik meer vragen?

De munten zijn klein genoeg om in elke zak, tas of portemonnee te passen en kunnen meerdere keren worden gebruikt. Neem de munten mee voor elke afspraak met uw zorgverlener. Laat uw zorgverlener weten dat u de Feedback Coins hebt om u te helpen bij het communicatieproces. Leg de munten op een willekeurig oppervlak voor je neer. Houd tegen het einde van het gesprek met uw zorgverlener elke munt vast en beantwoord de vraag op de munt. Bespreek kort uw antwoord met uw zorgverlener.
 

 

Help mee en doneer!

Ander bedrag

Heb je een vraag? Stuur ons een bericht.

13 + 10 =

Adres

UP Office Building
Piet Heinkade 55
1019 GM Amsterdam
Nederland

Gegevens

KVK 65442407
RSIN 56114066
BTW NL856114066B01

INGNL46INGB0006989012
BIC INGBNL2A

Contact

info@hungerndthirst.org
+31 20 8203913